Όροι και προϋποθέσεις

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ IO.VA SOY CANDLES
Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα IO.VA Soy Candles δημιουργήθηκε από την ατομική επιχείρηση με την επωνυμία Ευαγγελία Τσακίρη του Ιωάννη , με ΑΦΜ
162537475.Το φυσικό μας κατάστημα βρίσκεται στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 68. Σκοπός του είναι η προβολή και διάθεση των προϊόντων μας του μέσω του διαδικτύου. Η επιχείρησή μας έχει ως αντικείμενο τη λιανική και χονδρική πώληση Χειροποίητων Αρωματικών Κεριών και πολλών ομοειδών αντικειμένων.
Προτού πλοηγηθείτε στις ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι υπερισχύουν κάθε αντίθετης προφορικής συμφωνίας μεταξύ του χρήστη και της επιχείρησης. Η χρήση και η περιήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα επιβεβαιώνει ότι έχετε κατανοήσει τους όρους του παρόντος
και συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με τους ακόλουθους όρους.


Όροι χρήσης
Το ηλεκτρονικό κατάστημα IO.VA Soy Candles έχει το δικαίωμα να τροποποιεί, ανανεώνει, αναθεωρεί ελεύθερα και μονομερώς, χωρίς προειδοποίηση, τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς επίσης διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, προσθέτει και αφαιρεί ελεύθερα οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία περιλαμβάνεται σε αυτή.


Το IO.VA Soy Candles προσπαθεί για τη συντήρηση και διάθεση της ιστοσελίδας του, ωστόσο όμως, μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του προσωρινά ή οριστικά για λόγους συντήρησης ή και για οποιονδήποτε άλλο λόγο.


Το IO.VA Soy Candles δεν φέρει καμία ευθύνη για ζημιά προερχόμενη από εσφαλμένη χρήση των χρηστών και διατηρεί τα δικαιώματά του από την διάθεση των προϊόντων.


Το IO.VA Soy Candles έχει προσαρμοστεί με το GDPR πλαίσιο.
Για οποιαδήποτε διαφορά τυχόν προκύψει από τη χρήση των υπηρεσιών του καταστήματος IO.VA Soy Candles μεταξύ του χρήστη και του ηλεκτρονικού καταστήματος, αρμόδια είναι τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.


Παρεχόμενες πληροφορίες και προϊόντα
Το IO.VA Soy Candles λαμβάνει κάθε μέτρο που αρμόζει στην περίπτωση, ώστε τα στοιχεία και οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα να είναι ακριβή, πλήρη και αξιόπιστα, υπό την επιφύλαξη τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών που οφείλονται σε παραδρομή κατά την καταχώρηση ηλεκτρονικών δεδομένων στο κατάστημα. Για οποιαδήποτε ασυνήθιστη πληροφορία που παρατηρήσετε στην ιστοσελίδα μας, π.χ. ιδιαίτερα χαμηλή ή υψηλή τιμή, που δεν δικαιολογείται με κάποιον τρόπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας προτού ξεκινήσετε
την παραγγελία σας.

Το IO.VA Soy Candles δε φέρει ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις
τρίτων και για μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή πληροφορίες που διαθέτει. Ρητά δε, δηλώνει ότι δεν έχει προστήσει παρένθετα πρόσωπα για την προώθηση των προϊόντων μας.


Πνευματικά δικαιώματα
Το όνομα, το λογότυπο, ο διακριτικός τίτλος και οποιοδήποτε άλλο γνώρισμα που
αντιπροσωπεύει το IO.VA Soy Candles καθώς και το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, φωτογραφιών, σχεδίων, γραφικών, κειμένων, προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή
άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του IO.VA Soy Candles.

Κώδικες Δεοντολογίας
Η λειτουργία του καταστήματος διέπεται από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας όπου λεπτομέρειες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
http://www.greekecommerce.gr/gr/kwdikas-deontologias/
Εγγραφή Χρήστη
Η εγγραφή του χρήστη στον Ιστότοπο είναι προαιρετική. Ο κάθε χρήστης εγγράφεται μόνο μία φορά. Ο πελάτης καλείται να κάνει χρήση του μοναδικού συνδυασμού διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης που ο ίδιος έχει επιλέξει και κατόπιν να επαληθεύσει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του μέσω συνδέσμου που αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει. Ο πελάτης ενεργοποιεί με αυτό τον τρόπο τον
λογαριασμό του και έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:
Μπορεί να δει τα περιεχόμενα του καλαθιού αγορών του («Το Καλάθι μου»). Στο Καλάθι εμφανίζονται τα προϊόντα που ο πελάτης έχει επιλέξει να παραγγείλει.
Μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του και να πληρώσει επιλέγοντας μία από τις δυνατότητες πληρωμής που του παρέχει το ηλεκτρονικό κατάστημα.


Εφόσον έχει αποκτήσει λογαριασμό στον Ιστότοπο, μπορεί να δει παλιές παραγγελίες του.


Εφόσον έχει αποκτήσει λογαριασμό στον Ιστότοπο, δεν χρειάζεται να συμπληρώνει εκ νέου για κάθε παραγγελία τα στοιχεία του λογαριασμού του (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) διότι υπάρχουν αποθηκεμένα στον λογαριασμό του. Μπορεί, ωστόσο, να τα τροποποιεί ανά πάσα στιγμή.


Η εγγραφή και η συμμετοχή του χρήστη είναι δωρεάν, προσωπική, αμεταβίβαστη και ανεκχώρητη. Ο χρήστης φέρει την ευθύνη για τα στοιχεία που χορηγεί στο IO.VA Soy Candles και ο Ιστότοπος βασίζεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές του δηλώσεις αναφορικά με τα προσωπικά του στοιχεία. Τα στοιχεία που καταχωρούνται κατά την εγγραφή του πρέπει να είναι πλήρη, ακριβή, αληθή και επικαιροποιημένα. Σε περίπτωση εγγραφής νομικού προσώπου ως χρήστη, πρέπει να αναφέρεται το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας καθώς και η πλήρης
επωνυμία του νομικού προσώπου. Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων, ο χρήστης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα για τα νέα του στοιχεία το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά.
Τα προσωπικά στοιχεία που ο χρήστης χορηγεί κατά την εγγραφή του, το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά τα επεξεργάζεται αποκλειστικά για το σκοπό της επικοινωνίας μαζί του αναφορικά με τις μεταξύ τους συναλλαγές, δηλαδή για την διασφάλιση της δυνατότητας επικοινωνίας μαζί του και για την ολοκλήρωση, αποστολή και παράδοση της παραγγελίας του, καθώς και για την εξόφληση και την ασφαλή οικονομική του συναλλαγή.

Προϊόντα & Υπηρεσίες
Το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα τα προϊόντα που προβάλλει στον Ιστότοπο του και να τροποποιεί, ανανεώνει ή/και αποσύρει αυτά οποτεδήποτε και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για την τιμολογιακή του πολιτική, τις τυχόν προσφορές και τις εκπτώσεις τις οποίες δύναται να επιλέγει και να διενεργεί ελεύθερα καθώς και να τροποποιεί, ανανεώνει ή/και αποσύρει οποτεδήποτε και
χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση υπό τον όρο της ενημέρωσης των χρηστών, όπως και όπου νομίμως προβλέπεται.
Η περιγραφή των προϊόντων των προμηθευτών γίνεται από τους ίδιους τους προμηθευτές τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται πάνω στο προϊόν και το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα
Αρωματικά Κεριά δεν ευθύνεται για την αλήθεια ή την ακρίβεια αυτών.
Το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ρεαλιστική και ακριβή φωτογραφική απεικόνιση των προϊόντων, τα οποία πωλούνται μέσω του Ιστοτόπου του. Ωστόσο, λόγω τεχνολογικών περιορισμών, οι φωτογραφίες αυτές ενδέχεται να διαφέρουν από την πραγματική κατάσταση, μορφή και εικόνα των προϊόντων.

Όροι Παραγγελίας
Οι παραγγελίες μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iovacandles.gr, μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας στα τηλέφωνα +302310720431/+306977134471 κατά τις ώρες 9.00-14.00 και 17:30 με 21:00, και μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση iovasoycandles@gmail.com.
Πραγματοποιώντας μια παραγγελία, ο πελάτης συμφωνεί ότι αγοράζει ένα προϊόν σύμφωνα με τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή του κάθε πελάτη και τη διευκόλυνση των μελλοντικών του αγορών κατά την πρώτη παραγγελία ο πελάτης μπορεί να αποκτήσει λογαριασμό στο www.iovacandles.gr συμπληρώνοντας τα αναγκαία προσωπικά στοιχεία στην αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Μπορεί, όμως, να υποβάλλει την παραγγελία του και
ως μη ταυτοποιημένος χρήστης (GUEST USER), χωρίς να είναι απαραίτητο να εγγραφεί.
Κατά την εξέλιξη της εκτέλεσης της παραγγελίας, ο πελάτης θα λάβει μια σειρά
αυτοματοποιημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), τα οποία θα αναφέρουν την πρόοδο της παραγγελίας, και ειδικότερα θα αφορούν τα εξής βήματα:


Επιβεβαίωση παραγγελίας


Διεκπεραίωση παραγγελίας


Εκκρεμότητες παραγγελίας (σε περίπτωση που κάποιο/α από τα προϊόντα της παραγγελίας δεν συλλέχθηκε και έχει μείνει ως εκκρεμότητα)


Ακυρωμένη (σε περίπτωση που η παραγγελία έχει ακυρωθεί για τους λόγους που αναφέρονται στους παρόντες Όρους ή στους Τρόπους Πληρωμής ή Αποστολής).


Οι ανωτέρω ειδοποιήσεις αποτελούν προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας του κάθε πελάτη. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) πρέπει να μπορούν να φτάσουν σε κάθε πελάτη και να διατηρηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της συναλλαγής του με το IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά. Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης δεν έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), οφείλει να επικοινωνήσει
με το κατάστημα μέσω e-mail στο iovasoycandles@gmail.com ή στα τηλ
+302310720431/+306977134471.
Εντός 24 ωρών από την στιγμή που γίνεται η παραγγελία, ο πελάτης μπορεί να ζητήσει την ακύρωσή της, στέλνοντας μήνυμα στο email: iovasoycandles@gmail.com με τον τίτλο ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ. Εντός του χρονικού περιθωρίου αυτού, η παραγγελία θα ακυρωθεί χωρίς χρέωση εφόσον δεν έχει ακόμα επιδοθεί στην μεταφορική εταιρία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθούν τα έξοδα αποστολής και επιστροφής.
Μετά την παράδοση της παραγγελίας, ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα, ακριβώς στην άριστη κατάσταση που τα παρέλαβε, σύμφωνα με την διαδικασία που λεπτομερώς περιγράφεται στην Πολιτική Επιστροφών του IO.VA Soy Candles | Χειροποίητα Αρωματικά Κεριά.

Εξέλιξη παραγγελίας
Πώς θα ξέρω ότι η παραγγελία μου έχει αποσταλεί;
Μόλις σταλεί η παραγγελία σας, θα λάβετε ένα email με το μοναδικό αριθμό αποστολής του
δέματός σας. Έτσι, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΤΑ COURIER, θα μπορείτε να δείτε που βρίσκεται η παραγγελία σας οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την παράδοση της.
Τι να κάνω αν δεν παραλάβω το δέμα μου;
Αν μετά από κάποιο λογικό χρονικό διάστημα δεν έχετε παραλάβει το δέμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα +302310720431/+306977134471 καθώς και στο iovasoycandles@gmail.com και θα αναλάβουμε άμεσα να σας ενημερώσουμε εμείς για την κατάσταση της παραγγελίας.


Αποστολές και Πληρωμές

Παραγγελία
Η σύναψη έγκυρης παραγγελίας είναι δυνατή εφόσον ο καταναλωτής είναι δικαιοπρακτικά ικανός σύμφωνα με τον ελληνικό ΑΚ, ήτοι εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση αυτού που παραγγέλλει, ο οποίος και φέρει την ευθύνη σε περίπτωση αναληθούς δήλωσης.
Η παραγγελία πραγματοποιείται είτε μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
Α) Μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας
Ο χρήστης εγγράφεται στην ιστοσελίδα του IO.VA Soy Candles συμπληρώνοντας στην αντίστοιχη φόρμα τα στοιχεία που θα του ζητηθεί. Εν συνεχεία θα λάβει από το κατάστημα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της εγγραφής του.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραγγελία, συμπληρώνει στην αντίστοιχη φόρμα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης.
Η ολοκλήρωση της παραγγελίας πραγματοποιείται με την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων Χρήσης και την Οριστική Υποβολή αυτής. Μέχρι το σημείο της Οριστικής Υποβολής, ο πελάτης μπορεί να ακυρώσει την προς ολοκλήρωση παραγγελία του οποιαδήποτε στιγμή. Από την στιγμή της Οριστικής Υποβολής και μετά, η ακύρωση πραγματοποιείται σε συνεννόηση του πελάτη με το κατάστημα είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iovasoycandles@gmail.com με ένδειξη «Ακύρωση Παραγγελίας»
και τον κωδικό αυτής, εφόσον η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί ακόμη. Στην περίπτωση που η παραγγελία έχει αποσταλεί, τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη.
Β) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Ο χρήστης αποστέλλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση iovasoycandles@gmail.com είτε
ακολουθώντας τη σχετική εφαρμογή της ιστοσελίδας στην επιλογή επικοινωνία, όπου συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα. Σε συνέχεια του μηνύματος του χρήστη, θα επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί του, μέσω κάθε δυνατού τρόπου προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
Γ) Μέσω τηλεφώνου
Ο χρήστης δύναται να καλέσει στα +302310720431/+306977134471 και να πραγματοποιήσει την παραγγελία του. Σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του χρήστη, θα τον ενημερώσουμε τηλεφωνικά για τον τρόπο της αποστολής και το κόστος της αγοράς του.

Χρεώσεις μεταφορικών και αντικαταβολής
Για αγορές από 50 € και άνω, δωρεάν αποστολή με Courier.
Για αγορές μέχρι 50 € ο πελάτης χρεώνεται τα μεταφορικά και την αντικαταβολή, εάν επιλέξει ως τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή, η οποία χρεώνεται 2,5 €. Οι χρεώσεις μπορεί να μεταβάλλονται, ανάλογα με τον τόπο παράδοσης.
Ο χρόνος παράδοσης εντός Ελλάδος είναι 1 με 3 εργάσιμες ημέρες

Τιμές προϊόντων
Στις τιμές που εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο και αναγράφονται σε κάθε προϊόν, έχει συμπεριληφθεί ο Φ.Π.Α. Οι τιμές αυτές, μπορούν να τροποποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Σε περίπτωση τροποποίησης τιμής κάποιου προϊόντος, ο πελάτης θα καταβάλει το τίμημα το οποίο αναγραφόταν κατά το χρόνο της παραγγελίας.
Ηλεκτρονική Επίλυση Διαφορών
Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EL .